Home » Hot spots Arnhem

Woonachtend in de binnstad van Arnhem kan een 'Hotspots Arnhem' pagina niet ontbreken. Inmiddels verliefd geworden op de stad ben ik er niet meer weg te slaan. Welke onbekende winkeltjes kom je tegen als je twee keer linksaf een onbekend straatje inslaat en waar kun je lekker uiteten, lunchen of borrelen? De leukste tips vind je hier!

 

Gezellig uiteten? Vindt je het leuk kleine hapjes te eten, maar geen zin in tapas of sushi? Dan is Arneym Lunch & Bites the place to be! Ik kom er graag en wellicht iets vaker dan ik toe wil geven... Het eten is goed en zowel binnen als buiten is het gezellig zitten. Vaak vindt je nog wel een plekje als je er langs loopt. Maar als je zeker wilt zijn van een plaatsje in dit niet al te grote restaurant - en vooral met een grotere groep - dan is reserveren wel verstandig.

Jansplaats 8, www.arneym.com

 

Een persoonlijke favoriet is en blijft voor mij Restaurant Momento. In het mooie gebouw van de nieuwe bibliotheek vindt je rechts aan de zijkant de ingang van dit restaurant. Het personeel is leuk, de sfeer is goed. Het restaurant is ruim opgezet, dus is er altijd wel een plekje te vinden voor een spontaan kopje uitgebreide koffie of thee. Mocht je dit doen, vergeet dan niet om er een stukje van hun geweldige Ricottataart te bestellen (trust me!!). Ook aan de lunch of dinner is uitgebreid aandacht besteed. Het geeft het gezellige gevoel van luxe uiteten, maar dan voor een gemiddelde goede prijs. 

Oude Oeverstraat 98, www.momento-arnhem.nl

 

LOFT zit sinds eind November in de Weverstraat en wat een toevoeging van het centrum! Je kunt er terecht voor prachtige kleding, woonaccessoires, trendy verf, kaarsen, kaarten, sieraden en nog veel meer. Alleen maar hele mooie dingen waar je heel erg blij van wordt! Perfect voor een bijzonder cadeau. Of voor die accessoires die nog mistte op je huis perfect te maken. Je kunt er uren ronddwalen als je wilt en iedereen die daar aan het winkelen is, loopt ook op die manier de winkel door. Alle mooie teksten op de kaarten lezen die je links van de kassa vindt en uitgebreid tussen de mooie spullen neuzen. Ik moet je waarschuwen dat je er hebberig van wordt, maar LOFT is zeker een bezoekje waard! 

Weverstraat 39, www.itsloft.nl

 

 

Vergeet de grote straten. In het Stegenkwartier moet je zijn om je bezoekje aan de stad compleet te maken! Zo vindt je in de Kerkstraat Bos & Heij. Een klein, onwijs schattig en leuk winkeltje die meteen voelt als de ontdekking van de dag. Alternatieve, bijzondere, leuke spulletjes. Van vintage speelgoed en wollendekens tot nieuwe woonaccessoires en leuke hebbendingetjes. Dingen waarvan je niet eerder wist dat je ze nodig had - maar die je nu ineens moet kopen - vindt je daar. Leuk voor originele cadeautjes en natuurlijk ook voor blijmakers voor jezelf. 

Kerkstraat 36, www.bosenheij.nl

 

 

De Sonsbeekmarkt is een bijzonder leuke markt. Je vindt er goede kazen, lekkere eettentjes, streekproducten en bijzondere kraampjes. Elke eerste zondag vanaf maart tot het einde van het jaar wordt de markt gehouden. Sommige kraampjes komen vaker terug, andere producten zijn seizoensgebonden. Ik probeer elke zondag dat ik kan een rondje over de Sonsbeekmarkt heen te lopen. Lekkere kaas, speciaalbiertjes, biologische pastasaus, caramel met zeezout en een lunch scoren bij een kraampje en de buit is weer binnen. De nieuwe reeks Sonsbeekmarkten beginnen vanaf 1 maart en vanaf dan elke eerste zondag van de maand, zet het vast in je agenda!

Naast Stadsvilla Sonsbeek en het hertenkamp, www.sonsbeekmarkt.nl

 

Rating: 3.6666666666667 sterren
3 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Erik van der Kamp
4 jaar geleden

Leuk ik zal er eens gaan kijken bedankt voor de tip!!
leuk blog overigens