Home » Food posts

Nieuwe dingen proberen, recepten zoeken en koken voor jezelf of met vrienden. Heerlijk vind ik het. Ik vind mezelf absoluut geen keukenprinses, maar eten betekend voor mij wel gezelligheid en daarom doe ik het graag. Als ik het kan, kan jij het ook. Goed gelukte exprimenten of lekkere makkelijke recepten, ik deel ze hier met jou. Dus - wat eten we vandaag?

 

Spaanse omelet

Een avondje lekker makkelijk, maar geen zin in de standaard omelet? Probeer eens een Spaanse variant!

 

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

3/4 eieren - 100 g gedroogde worst - 1 prei - 1 rode paperika - halve rode ui - 100 g garnalen - 1/2 tl paprikapoeder - 3 el olie.

  1. Snijd de worst in plakjes, de paprika in reepjes en de prei samen met de ui in ringen. Klop de eieren los met de paprikapoeder en peper. 
  2. Verhit de olie in de pan en bak de ui en paprika ca. 3 min. Voeg daarna de prei toe en bak dit  2 min mee. Schep de worst en de garnalen erdoor. Schenk het eimengsel erover en bak de omelet zachtjes ongeveer 15 minuutjes. Lekker op bruin boerenbrood.

 

 

 

Hutspot ovenschotel

Hutspot maar dan net even anders? Vanavond aten we de vertrouwde stamppot in een ovenschotel variant. Lekker pittig door de rookworst en kaas. Zeker een keer proberen dus!

 

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

1 Unox pittige rookworst – 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken – 400 g uien, in partjes – 800 g winterwortels, in plakjes – 100 g geraspte belegen – spekjes als je alleen rookworst niet genoeg vlees voor je is.

 

Wat heb je nodig:

Pureestamper

Ingevette ovenschaal

 

  1. Kook de aardappelen, de uien en wortel in water met zout voor 20-25 minuten gaar. Verwarm ondertussen vast de oven voor tot 225˚ en bak de spekjes goudbruin.
  2. Giet de aardappelen en groente af. Stamp de aardappelen en groenten (met een beetje melk en boter) tot een smeuïge stamppot. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep het geheel in de ovenschaal. De rookworst in partjes verdeeld over de hutspot met daaroverheen gestrooid de kaas.
  3. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde over voor 10-15 minuutjes, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

 

Eetsmakelijk!