Home » DIY

#2 Do It Yourself: Etagere

 

Yes this is aaaawesome en niet moeilijk te maken! Dit heb je nodig:

- Wit porseleinen servies; borden in 3 verschillende formaten. In ons geval van de HEMA.

- Porseleinlijm (Pipo's)

- Glas en porselein stiften (Pipo's)

 

 

 

Teken het servies zoals je maar wilt. Leuke tekst, leuke patroontjes. De stiften drogen snel op het servies, waardoor het makkelijk is om mee te tekenen. Bo en ik hebben vooral zwart gebruikt, maar er zijn ook veel leuke kleuren verkrijgbaar.  De etagere is helemaal naar eigen stijl te maken dus! 

Als je klaar bent met tekenen moet het servies 90 minuten in de oven op 160˚C. Wanneer het servies is afgekoeld kun je het gestapeld op elkaar plakken met de porseleinlijm. Laat de lijm goed opdrogen en dan...

Tadaaaa! Je eigen unieke etagere is klaar! Leuk als cadeau, maar ook zeker voor jezelf! Enjoy making this one en in gebruik als het klaar is!

#1 Do It Yourself: Easy gift wrapping

 

Een vriendinnetje jarig en de ander afgestudeerd. Reden voor een feestje en een bijpassend cadeau. Ik had geen inpakpapier in huis en zin om het cadeautje origineel in te pakken. Heel simpel, maar wel heel leuk!

 

Idee 1: Hoe makkelijk kan het zijn. Verschillende bladzijdes van een magazine aan de binnenkant aan elkaar plakken met plakband en je hebt je inpakpapier. Bladzijdes met alleen tekst geven een leuk effect, maar mooie foto’s van een fashionshoot of bloementuin zijn ook een leuk idee.

 

Idee 2: Je hebt alleen een zwarte stift nodig en wit (A3) papier. Voor Milou heb ik het papier volgetekend met hartjes – een beetje slordig is juist heel leuk. Maak het af met een getekend label met de naam. Simpele streepjes, rondjes of kruisjes zijn ook leuk. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

 Deze ideetjes heb ik deze week dus zelf gebruikt, maar was benieuwd of er nog meer leuke ideeën te vinden waren. Degene die ik het leukst vond en ook nog eens heel makkelijk te maken heb ik voor jullie op een rijtje gezet:

Wie weet zijn jullie geïnspireerd geraakt voor de volgende verjaardag en kies je een keer voor iets anders dan het vertrouwde HEMA rolletje papier.

Veel plezier met geven!