Home » Blogs

#4 Lentedrift

Volgens mij hebben alle vrouwen er minstens één keer per jaar last van: Lentedrift. Laat je niet verwarren door het begrip waar mannen last van hebben, met extra veel testosteron in de lucht. Bij vrouwen gaat het namelijk om iets heel anders dan uitkijken naar de eerste Nationale Rokjesdag. Bij vrouwen gaat de lentedrift over maar één ding: schoonmaken. Een tikkeltje neurotisch - schoonmaken.

 

Ik heb er ook last van. De kerstboom is lang en breed vergeten en je hebt de stille hoop dat je de dagen met sneeuw voor de deur ook achter je kan laten. Op naar de lente en dus moet alles weer fris in huis.

Het is net of Rick aan mijn voetstappen in de slaapkamer boven kan horen dat hij beter even heel verstandig geluidloos beneden op de bank kan blijven zitten. Een paar weken geleden nog heb ik allemaal mandjes, ordners en bakken gekocht bij de HEMA. Vanuit het werk heb ik mij gehaast om net voor sluitingstijd alles nog te scoren. Met een gesleep met volle tassen en een verhit hoofd ben ik dan ook meteen bij thuiskomst naar boven gerend om de kast met alle schoolboeken op te ruimen. Voor je beeldvorming moet je weten dat deze kast er al zo bij staat sinds we hier wonen -1,5 jaar dus – maar ineens is het dan genoeg en wil ik niet langer tegen die boeken aankijken.

 

Het schiet ineens naar je hoofd en dan moet het ineens nu. Alle ramen open, schoon beddengoed, frisse spray in de gordijnen en de bank. Het hele huis dat ruikt naar chloor en Cillit Bang. Ik stofzuig de kamerplanten nog als ik de kans krijg en ja - dat is voorgekomen in het heetst van de strijd. Rick weet ondertussen heel goed dat hij gewoon rustig moet wachten tot de Sorbo-schuursponsjes-storm weer is gaan liggen. Als alles dan eindelijk aan kant is, er verse bloemen in huis staan en de geurkaarsen midden op de dag hun werk staan te doen, kan ik eindelijk weer rustig zitten.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik wil absoluut niet de illusie wekken dat ons huis perfect spik en span is. Ons huis is zelfs allesbehalve steriel. Je hebt namelijk een huis om in te wonen. Je kunt er alleen wel vanuit gaan dat alles – op een paar betalingsbrieven na – dat ergens quasi nonchalant ligt, er geheel met voorbedachten raden is neergelegd. Een beetje zoals het haar van Chris Zegers – zogenaamd per ongeluk heel goed.

 

Zoals dat gaat met de seizoenen, gaat ook de lentedrift voorbij. Kunnen wij net zo uitkijken naar Nationale Rokjesdag als de mannen en zullen zelfs de beste poetsvrouwen onder ons heus weer een keer vergeten een keertje extra een dweil over de vloer te halen. Wees dus gerust en laat het over je heen komen, voor je het weet is de storm weer gaan liggen.

 

 

Rating: 4.25 sterren
8 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Milou Derks
4 jaar geleden

Ik heb vandaag de bovenkant van de deuren gestoft.

#3 Voornemens

 

Bijna aan het eind van januari. De meeste goede voornemens zijn alweer voorbij. De eerste sigaret alweer gerookt? Alweer een keertje naar de sportschool overgeslagen? Toch dat stukje taart genomen omdat je iets te vieren had? Mocht het herkenbaar voor je zijn, dat maakt je alleen maar menselijk. Mocht je het nog steeds goed volhouden, dan ben ik bijdeze heel erg trots.

 

Ik doe ook mee met de voornemens die komen bij het nieuwe jaar. Na de kerstkilo's en überhaupt het verleidelijke leven van de stad vond ook ik het de hoogste tijd mijn leven te beteren. Inschreven bij de bootcamp in het park, een shake als ontbijt en niet meer snoepen. Maar je begrijpt, het daadwerkelijk verliezen van de gewenste kilo's wordt waarschijnlijk een tienjarenplan. 

 

Waarom hebben we een start datum nodig om ons aan goede voornemens te houden? Waarom hebben we tijdens een nieuw jaar ineens de behoefde om te werken aan onszelf? Wat nou als je elke week een opdracht aan jezelf zou meegeven, om daadwerkelijk elk moment van het jaar zinvoller te maken?

 

Ga eens een week door het leven zonder te liegen. He-le-maal niet liegen. Geen leugentje om bestwil, niets. Dus geef je eerlijk antwoord als je vriendin vraagt of een groen met paarse stippen broek een goed idee is. Verzin je geen smoesjes als de zwerver op de parkeerplaats in de stad vraagt of je nog wat geld over hebt voor de dagopvang. Antwoord je niet met "goed" als iemand vraagt hoe het met je gaat, als dit niet helemaal waar is. Dan kom je er vrij snel achter dat een leugentje snel is gemaakt.

         Geef eens een week lang elke dag drie complimenten aan drie verschillende personen en meen deze ook. Een manier om je collega te zeggen dat je heel blij bent met de manier waarom je samen werkt. Of willekeurig zomaar een vreemde op straat die een leuke jas draagt en die dag wel eens mag horen hoe goed die staat.

         Maak eens die bucket-list en streep elke dag iets af. Van die cursus Spaans tot een wijntje drinken met die vriend die je al veel te lang niet hebt gezien. Maak dat gerecht wat je al die tijd al wilde maken, maar je de hele middag gaat kosten. Koop een boek gebaseerd op de kaft. Boek dat appartement in die stad die je nog zo graag wilt bezoeken.

 

Je blijft niet slank als je in januari besluit keihard te gaan knallen in de sportschool. Je wordt geen beter mens als je tot februari je goede voornemens nastreeft. Alle beetjes helpen en dat is natuurlijk waar, maar je zult het verschil pas maken - voor jezelf en andere - als je elke dag het beste uit jezelf wilt halen.

 

Rating: 4.4 sterren
5 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 #2 Huispakkenknot

Ik stop mijn string terug in de la en kies toch voor een comfortabele variant met de dubbele hoeveelheid stof. Wie houd ik voor de gek? Ik heb immers mijn haar al in een huispakkenknot op mijn hoofd, mijn make-up er al af en een dikke laag veel te dure crème op mijn lijf en gezicht. Ik heb mijn voeten ingesmeerd en dus draag ik nu van die prachtige badstofslippers. Je weet wel, van de dingen die je bij een hotel overnachting krijgt en waarvan je je afvraagt wie die dingen in godsnaam mee zou nemen? Nou ik dus. Voor deze momenten.

 

 Ik kruip met een lactosevrije chocolademelk op de bank. Omdat ook ik, net als de rest van Nederland, opzoek ben naar een gezond leven met bijhorende power foods, maar  eigenlijk een enorme Bourgondiër blijkt te zijn.

 

 De LINDA erbij en het feest is compleet. Een momentje voor mezelf. Thuis. Waar je lekker even lelijk mag zijn en je er goed om mag voelen omdat we het 'work in process' noemen. Het enige waar ik over hoef na te denken is of het een avondje TLC programma’s wordt of dat ik toch een slechte romantische komedie op Netflix aanzet. First world problems, zo fijn als ze sommige dagen zo simpel kunnen zijn.

 

Rating: 4.5555555555556 sterren
9 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

#1 Amerika

Ik heb een wereldkaart gekocht, als cadeau voor de verjaardag van Rick. Eentje waarbij je de landen kan weg krassen waar je bent geweest. Voor de avontuurlijke mens. Die wij, met wilde plannen in ons achterhoofd, hopen te zijn. Of misschien nog worden. Grappig is het wel, dat je denkt dat je al best veel gezien hebt samen en voorgaande jaren apart. Dat je denkt dat je best een hoop landen kunt weg krassen. Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, België, Tsjechië, Ireland, Turkije, Kos eiland van Griekenland, Engeland. Maar je komt er snel achter dat deze landen samen maar een heel klein stukje van de wereld zijn, als je heel enthousiast met een euromunt aan het krassen bent geweest.

 

Momenteel sparen we voor Amerika. Een maand lang langs de westkust rondtrekken met een camper. Dat moet toch voor de nodige kras oppervlakte zorgen. Inmiddels zit er  75,- en $1,- in de spaarpot. Dat zijn toch zeker 2 kingsizemenu’s bij de McDonalds… Nog even verder sparen dus. En dromen. Vooral dat. Want in ons hoofd zien we het al helemaal voor ons: Een maand lang vrijheid en genieten. Touren langs de mooie landschappen. Het extreme contrast tussen de nationale parken en de stad vol lichtjes, Las Vegas. De Hollywoodtour doen inclusief The Walk of Fame, butterbier drinken in Warner Bros, Universal bezoeken en al die heerlijk foute extreem toeristische bezienswaardigheden. Wakker worden bij de Grand Canyon, in San Diego aan het strand liggen en rondzwerven in The City of Angels, Los Angeles. Alleen het rondreizen in de camper lijkt ons al een heerlijk gevoel. Mooie plannen dus. We kijken er dan ook heel erg naar uit. Helaas kom je met  75,- en $1,- en niet heel erg ver. Dus moeten we het voor nu nog even bij dagdromen houden.

 

* Heb je leuke tips voor onze trip naar Amerika? Laat dan een leuke reactie achter.

Rating: 4.2 sterren
5 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Natasja
4 jaar geleden

Dat was onze honeymoon!!! Wil je de video zien??